Töltött Burgonya
Nagyon ízletes ebédet készithetünk percek alatt kis erőfeszítéssel.
Hozzávalok:
5 darab nagyméretű burgonya
300 g darálthus
100 g rizs
100 g sajt
1 drb hagyma
100 ml tejföl
Füszerek: őröltbors, só, pirospaprika, apróra vágott zöldpetrezselyem
Elkészitése:
Először is héjában megfözzük az egész burgonyákat. Az apróra vágott hagymát egy kis olajban megdinszteljük, majd összekeverjük a darálthussal. Tetszés szerint sózzuk, majd miután borsal és pirospaprikával megfüszereztük mindezt puhára pároljuk.
Egy másik edényben megfőzzük a rizset. Miután elkészült, összekeverjük a párolt darálthússal. A megfőtt burgonyákat meghámozzuk majd kettévágjuk őket. A kettévágott krumpi belsejét egy kiskanállal kivájjuk, majd egy kiolajozott tepsibe helyezzük és az összekevert töltelékkel megtöltjük ezeket.
A kivájt burgonyadarabkákat szétszorjuk a tepsibe a megtöltött burgonyák közé és apróra vágott petrezselymet szorunk a tetejére. Meglocsoljuk a tejföllel és ráreszeljük a sajtot. A sütőben mindez kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.
Jó étvágyat!
Hagymatokány puliszkával
Nagyon furcsállom, hogy sok gasztróblog
vagy weboldal ami kaját mutat be a
világhálón milyen módon irja le recepteit. Sok esetben sem eleje, sem vége, mint ahogy bemutató kép sem és ha magát a
recept menetét követjük rádöbbenünk arra,
hogy magát a kaját el sem tudjuk készíteni. Emiatt is fontos oldalunknak, hogy
a bemutatott recepteink könnyen megérthetőek legyenek.
Hozzávalók:
Négy nagy fej vöröshagymát laskára vágunk
majd két evőkanál olajon megdinsztelünk (lassú tüzön kb. 45 percig), szükség
esetén felönthetjük egy kis vízzel. Sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük.
A tokány ízvilágát még érdekessebbé tehetjük ha egy pár szál kolbászt is
belevágunk. A puliszka megy a legjobban ehhez a tokányhoz.
Puliszka elkészítése:
Egy liter vizet felforralunk, majd apró
adagokban hozzáadagolunk 250-300 g kukoricalisztet és sót (ízlés szerint).
Állandó kavarás közben sűrűre főzzük. Savanyúságként a gyalult savanyúkáposzta
passzol hozzá igazán.
Legyen szép napod!