A Gulyás a magyarság egyik legismertebb ennivalója. Kirándulásaink során a bográcsgulyás a családom minden tagjának a kedvenc kajája. Ize éredkes módon az otthonihoz viszonyítva mindig eltérő, sokkal finomabbra sikerül a szabadban. Elkészítésekor minél nagyobb az adag annál finomabb és a megfelelő fűszeradagoknak is igen komoly szerepe van.
1 nagy fej vöröshagyma
2 paradicsom
1 paprika
½ kg kolbász
1 ½ kg krumpli
Egy kis olaj vagy zsír
Ízlés szerint fűszerek (só, pirospaprika – akik kedvelik erős paprika, bors, kömény)
Elkészítése:
A hagymát, a paradicsomot és a paprikát apró darbokra vágjuk és egy kis zsiradékon megdinszteljük.
Beletesszük a karikára vágott kolbászt és egy kicsit piritjuk ezt is. Utána következik a kockára vágott krumpli és a fűszerek. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje és addig főzzük amig a krumpli jól megpuhul.
Ha fövés közben a leve nagyon leapad, pótolni kell még egy kis vízzel.
Ez a mennyiség kb. 6 személy részére bőven elegendő.
Jó étvágyat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése