Egyszerű, ízletes és nagyon hamar elkészíthető. Mondhatom, hogy a töltött tojás fontosabb
ünnepeink kihagyhatatlan előétele és mivelhogy elkészítésének lehetősége nagyon
változatos emiatt szerintem sohasem lehet megunni. A következő sorokban leírt recept
nem medvehagymásan, nem kaviárosan, sem kolbászos töltelékkel, hanem a
párizsival töltött változat lesz.
Hozzávalók:
4 tojás
10 dkg párizsi (parizer)
1 kanál margarin (használhatunk vajat is)
½ kanál mustár
Só, bors
Elkészítés:
A négy tojást keményre fözzük, majd ezeket
hosszában kettévágjuk. A párizsit ledaráljuk majd a tojássárgájával a margarinnal
a mustárral összekeverjük (turmixolhatjuk is) majd végül tetszés szerint
sót és borst adagolunk a kapott masszához. Ezt a masszát nyomózsák segítségével vagy
egyszerűen kiskanállal a tojások fehérjébe tesszük, tálba helyezzük majd végül
tejfölös majonézzel leöntjük.
Tállaláskor ötletesen diszthetünk. A mi
esteünkben mint ahogyan a képek is mutatják fodrosszéllű petrezselyem levéllel díszítettük
a nagyon ízletes kaját.
Szép napot!
Szép napot!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése