2011. július 17., vasárnap

Bográcsgulyás

A Gulyás a magyarság  egyik legismertebb ennivalója. Kirándulásaink során a bográcsgulyás a családom minden tagjának a kedvenc kajája. Ize éredkes módon az otthonihoz viszonyítva  mindig eltérő, sokkal finomabbra sikerül a szabadban. Elkészítésekor minél nagyobb az adag annál finomabb és a megfelelő fűszeradagoknak is igen komoly szerepe van.



 Hozzávalók:

1 nagy fej vöröshagyma
2 paradicsom
1 paprika
½ kg kolbász
1 ½ kg krumpli
Egy kis olaj vagy zsír
Ízlés szerint fűszerek (só, pirospaprika – akik kedvelik erős paprika, bors, kömény)

Elkészítése:

A hagymát, a paradicsomot és a paprikát apró darbokra vágjuk és egy kis zsiradékon megdinszteljük. 




Beletesszük a karikára vágott kolbászt és egy kicsit piritjuk ezt is. Utána következik a kockára vágott krumpli és a fűszerek. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje és addig főzzük amig a krumpli jól megpuhul. 





Ha fövés közben a leve nagyon leapad, pótolni kell még egy kis vízzel.
Ez a mennyiség kb. 6 személy részére bőven elegendő.





Jó étvágyat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése