2011. július 28., csütörtök

Tojásrántotta


A reggelik közül talán a legfinomabb és egyben a leglaktatósabb. Magas zsír és vitamin tartalma nagyon egészséges az emberi szervezetre. Nény féle B-vitamin (B1, B2, B5, B9) mellett,  kálciumot, vasat, mágnéziumot, foszfort, D meg  A-vitamint is tartalmaz.  Nyersen fogyasztani viszont nem előírt! A tojást csak kizárólag az elkészítés előtt mossuk meg!




Hozzávalók 2 személy részére:

4 tojás
2 evőkanál tej
Egy csipet só
Egy evőkanál olaj


Elkészitése:
A tojásokat és a tejet jól felverjük, megsózzuk. A serpenyőben jól felhevítjük az olajat majd beletöltjük a tojást. Lassú tüzön kevergetés nélkül megsütjük.




Ha érdekesebbé szeretnenk tenni a rántottát, reszelhetünk bele sajtot vagy megszorhatjuk apróra vágott petrezselyemzölddel de talán a legfinomabb a rókagombával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése