Jagermeister
Titokzatos elkészítési recept áll ennek az érdekes, egyedi német likörnek a háta mögött, amit sokan imádnak ám ugyanabban az időben sokan utálnak. Első alkalommal jó pár évvel ezelőtt barátomnál fogyasztottuk és ízlett, majd ezt követően bevezettük mi is a 35°-os keserűlikör fogysztását mint rövidital.
Mivelhogy sokféle gyógynövény kivonatából van előállitva íze nagyon eltér a krémliköröktől vagy a más liköröktől. Kesernyés íze miatt nagyon jól lehet keverni többféle gyümölcslevekkel, szodákkal mint például , narancslével, eper szodával, kolával, grenadine-nel, vagy ananászlével is. Jagermeister koktélok közül az „Up All Night” vagy „Jagerbomb” (Red Bull-al és jéggel van keverve) és a „Jager Tonic” ( jég+Jager+ Tonic) a legismertebbek. Lehűtve, símán is nagyon finom.
Már több helyről is olvasom, hogy nagyon sok kutató és orvos javasolja, hogy a Jagermeistert ne fogyasszák semmiféle energiaitallal (koffein tartalmú italokkal) keverve, mivelhogy sokkal erősebben leihatják magukat anélkül, hogy ezt érezzék és igy szignifikánsabban nővekszik a sérülési veszély. Németországban már nagyon sok fiatal sérült meg az energiaitalos jagerbomba fogyasztása után.
Bartender
Az italok közül talán a kevert italok a
legfinomabbak. Annyira el van terjedve a világ minden részén, hogy már komoly
iskolák alakultak ki és emellett
híresebbnél híresebb koktélok kerültek a
piacra.
Amerikai, kubai vagy talán mexikói
esetleg skót italokból készült koktélok a legfinomabbak? Az, hogy melyik a legfinomabb és a legnépszerűbb pontosan
nem lehet tudni, de azt viszont hogy sok koktélnak már komoly múltja és hírneve
van azt már nagyon sok szaklap, folyóirat és cikk is megerősitette.
Szerte a világon az ismertebb italok
mind alkalmasak a keverésre, néhányból pedig akár több féle koktélt is készitenek. A BartUrban.blogspot.com oldalán elindított
Bartender című beirással (ami
gyakorlatilag a koktélok világát fogja elemezni) többet fogunk foglalkozni. Ezért ha kiváncsi vagy a híres whisky, likőr vagy más fajta italokból készitett
koktélokra akkor szivesen várunk vissza lapunkra.
Folytatjuk ...