2011. október 10., hétfő

Hamis vargabéles


Ha kerülni szeretnénk az agyon E-zett közérti süteményeket akkor a következő receptet használva egy nagyon finom hamis vargabélest készíthetünk, ami akár egy laktatós leves után második fogásnak is beválhatna.



Hozzávalók:



1 csomag (400g) recés szélű szélesmetélt tészta.
4 tojás
1 csésze cukor




1 nagy pohár (360g) yoghurt (vagy kefir aki ezt kedveli inkább)
200 g margarin
3 csésze tej
3 csomag vaniliás cukor




Elkészítése:



A tojásokat,  a cukrot, vaniliás cukrot és a margarint mixerrel habosra keverjük. Majd  hozzáadagoljuk a yoghurtot meg a tejet. Egy tepsibe egyenletesen szétszorjuk a nyers tésztát majd ráöntjük az elkészített tejes öntetet.



Ez után bőségesen megszorjuk mazsolával. Arra kell ügyelni, hogy a tésztát teljesen elfedje a massza.  Sütőben 180°-on 40 percig sütjük. Miután elkészült kedvünk szerint szeleteljük tálalás előtt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése